Sour Life

Installation and performance, 2018 and 2021

KH7 smallspace

Sour Life er en installation og en performance. Installationen består af et højt bord med 12 glas indeholdende allerede opstartede surdeje af varierende kvalitet. Performancen består af en højgravid kvinde som i forskellige tidsrum arbejder med at fodre surdejene.

Under performancen fodrer surdejsmoderen surdejene med mel og vand. Nogle af surdejene vil givetvis være mugnede, dvs. fejlslåede.

Alle glas med surdej varierer de i størrelse, tekstur, lugt og kvalitet. Dette kan ikke forudsiges. Udfaldet af disse afhænger af lige dele tilfældigheder, som af surdejsmoderens evner.

Den højgravide periode i en kvindes liv er forholdsvis kort, selve graviditeten er en ukontrollerbar livsbegivenhed. Noget som skal performes. En performance i sig selv.

Surdejsmoderen er et symbol på de forskellige roller performere har i virkeligheden: kunstner, kvinde (biologisk og kulturel) og mor. Hendes præstation med surdejene kan ses som en metafor for hendes egnethed som mor, men også for hendes succes i livet generelt.
Performance documentation and installationview from Sour Life 2.0, Kh7 Smallspace, Aarhus Artspace 2021

All documentation photos: Søren Vendelbo 

Installationview from Fermenting Feminism in KADK, Copenhagen 2018:

All documentation photos: Lotte Bækgaard